ŞAMPİYON FIRE DRYER

PERİ MASALI MUTLU SONLA BİTTİ!

EfendiLig'in 9. sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Fire Dryer FC oldu! 


Bir önceki sezonun aksine eski sistemde başlayan 9. sezonda önce 26 haftadan oluşan çift devreli normal sezon maçları oynandı. Normal sezonda ligi Bordreaux JB lider bitirirken sürpriz yapan takım ligi ikinci sırada tamamlayan Son Baskı FK oldu. Centilmenlik puanında play-off biletini kaybetmeye yakın takımların olduğu sezonda A grubunda Bordreaux JB, Spartakistanbul ve Son Baskı takımlarına son 4 sırada yer alan AKUT, Calypso, Nevizade ve Fire Dryer takımları eklendi. B grubunda ise Keyfekeder, Wall, Goodfellas, Büyük Avlu, Football Brothers United ve Atletico Hybrid takımları çeyrek finale çıkmak adına birbirleriyle karşı karşıya geldi.


Play-off gruplarında sürpriz yapan takımlar vardı. Bir önceki sezon play-off gruplarını namağlup tamamlamasına rağmen gruptan çıkamayan The Wall bu sezon 1 galibiyetle grubu lider tamamladı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Öte yandan zirvenin güçlü ortaklarından Football Brothers United grubunda ilk 4'e giremeyerek çeyrek final biletini alamayınca sezona erken veda eden takımlardan oldu. Yine normal sezonun sükse yapan takımlarından Son Baskı da play-off gruplarında bekleneni veremeyince gruptan çıkamayarak yoluna lig kupasında devam eden takımlardan oldu. 


Bu sezon ilk kez uygulanan centilmenlik golü kuralı ile centilmenlik skalasında aralarında fark olan takımlar çeyrek final ilk maçlarına gol avantajı ile başladı. Bu kuralı en iyi değerlendiren takım The Wall olurken AC Nevizade ile olan eşleşmelerinde 2 maçı da kaybetmelerine rağmen ilk maçta aldıkları 3-0'lık centilmenlik golü avantajı ile penaltılarda adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Öte yandan Goodfellas & Spartakistanbul eşleşmesinde Goodfellas, Fire Dryer & Keyfekeder eşleşmesinde Fire Dryer yine penaltılarda gülerek adını yarı finale yazdıran taraf oldu. İlk maçtaki skor avantajını iyi kullanan Bordreaux JB ise Büyük Avlu ile olan eşleşmesinde ikinci maçtan beraberlikle ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı finalde Bordreaux JB'yi 2-0 yenen Fire Dryer ve 1-1 tamamlanan maçın ardından penaltılara kalan karşılaşmada Goodfellas The Wall SK'yı eleyerek finale kalma başarısını gösterdi.


Eşzamanlı ilerleyen lig kupası serüveninde ise bu yıl yine kupanın gediklisi olan 1337 Crew, El Destino takımlarına FC Dream Warriors dahil olarak renk kattı. Çeyrek final eşleşmelerinde rakiplerini eleme başarısını gösteren Calypso33, Dream Warriors, 1337 Crew ve Son Baskı lig kupasında yarı finale yükseldi. Yarı finalde Calypso33 1337 Crew takımını, Son Baskı da Dream Warriors'ı aynı skorla, 2-0 ile geçerek finale kalmaya hak kazandılar. 


EfendiLig'in 9. sezonunun finalinde lig kupası finali, 3.'lük maçı ve final maçı oynandı. The Wall SK ile Bordreaux JB arasında oynanan 3.'lük maçını rahat bir skorla kazanan Bordreaux JB sezonu 3. sırada tamamlama başarısı gösterdi. Lig kupası finalinde finallerin takımı Calypso33 Son Baskı FK'yı 2-0 mağlup ederek 2. kez lig kupasını kazanan taraf oldu. Final ise büyük heyecana sahne oldu. Daha önce şampiyonluğu bulunmayan Goodfellas ve Fire Dryer karşı karşıya geldi. Fire Dryer maçı tek golle kazanan taraf oldu ve EfendiLig'in 9. sezonunu şampiyonlukla noktaladı. 


Daha önce 2'şer şampiyonluğu olan Spartakistanbul, Keyfekeder ve Büyük Avlu'nun, 1 şampiyonluğu olan Atletico Hybrit'in yanına Fire Dryer'ın da apoleti eklenmiş oldu. EfendiLig'de her koşulda şampiyonluk önemli ve sevindirici olsa da Atletico Hybrid ile birlikte Fire Dryer'ın da şampiyonlar arasına ismini yazdırması hikayeyi daha heyecanlı hale getiriyor. Özellikle sezonu üst sıralarda tamamlayamayan takımların final sürecinde gördüğü destek haliyle favori takımlara göre daha fazla olurken yarattığı coşku ve sevincin de etkisi destansı hale geliyor.


Fire Dryer'ın şampiyonluğunun ardından sezon finali ile birlikte altın 11 ve diğer ödüllerimiz sahiplerini buldu. Böylelikle bizler de Fire Dryer'ın şampiyonluğu ile birlikte gözümüzü 10. sezonumuza dikiyoruz. Yeni sürprizler, yeni heyecanlar bizleri bekler. Bizi takip etmeye devam edin...