KEYFEKEDER ÇİFTE ŞAMPİYON!

EFENDİLİG 2021-2022 SEZONUNDA ÇİFTE ŞAMPİYON KEYFEKEDER!


Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz EfendiLig'de dönüş sezonu tamamlandı. Saha konusundaki belirsizlikler, izolasyon kuralları, yeni saha, yeni format derken ligin başlaması 15 Ekim tarihini buldu. Bu süreçte formatta küçük değişiklikler yaparak lig kupasını sezon içerisinde devam edecek şekilde misafir takımlarımızla birlikte daha şenlikli bir hale getirdik. Sezon içerisinde 3 hafta lig maçları, 1 hafta lig kupası maçları oynandı ve takvim eş zamanlı olarak devam etti. 


13 haftalık tek devreli normal sezonu Spartakistanbul ve Keyfekeder aynı puanda tamamlarken centilmenlik puanında daha iyi durumda olan Spartakistanbul ligi lider bitirdi. Ardından başlayan play-off serüveninde lider Spartakistanbul, ikinci Keyfekeder ve üçüncü Football Brother United takımları son dört sıradan gelen Atletico Hybrid, Fire Dryer, AKUT ve Calypso 33 ile aynı grupta yer alırken, orta grupta Bordreaux JB, Büyük Avlu, Son Baskı, Goodfellas, AC Nevizade ve The Wall yer aldı. Artı puan avantajı ve eksi puan dezavantajının uygulandığı play-off gruplarında A grubunu normal sezonda olduğu gibi Spartakistanbul lider tamamlarken, lideri FBU, Keyfekeder ve Fire Dryer takımları takip ederek ilk 4 sırayı paylaşarak çeyrek finale çıkmaya hak kazandılar. B grubunda ise Büyük Avlu, Goodfellas, AC Nevizade ve Bordreaux takımları ilk 4 sırayı paylaşarak adlarını çeyrek finale yazdırırken grubun dikkat çeken takımı The Wall oldu. The Wall play-off maçlarında mağlubiyet görmemelerine rağmen eksi puan dezavantajı ile başladıkları grupta dezavantajlarını avantaja çeviremeyince iyi performanslarına rağmen sezona erken veda eden tarafta oldu. 


Esas yorucu süreç bundan sonra başladı. Hem ligde hem de kupada yoluna devam eden takımlar sıkışan takvimde haftada 2 maç yapmak durumunda kaldı. Bunlardan en çok nasibini alan takımlar ise Bordreaux JB ve Keyfekeder oldu.  Kupada yollarına başarı ile devam eden iki takımdan beyaz yakalılar çeyrek finalde Fire Dryer ile karşılaştı. İlk maçta alınan beraberliğin ardından ikinci maçı 1-0 kazanan beyaz yakalılar adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Keyfekeder ise çeyrek finalde eşleştiği Büyük Avlu ile adeta erken final yaptı. 2 karşılaşmayı da kazanan Keyfekeder adını rahat bir şekilde yarı finale yazdırdı. Maç yoğunlukları nedeniyle tek maç üzerinden oynanan kupa yarı final maçlarında Bordreaux JB sükse yapan misafir takım Dikilitaş Galaxy ile eşleşirken, Keyfekeder de yine ligin güçlü takımlarından Football Brothers United ile eşleşti. İki eşleşmede de galibiyeti 3 gol ile alan Keyfekeder ve Bordreaux adlarını lig kupasında finale yazdırdı. 


Lig maratonunda ise şampiyonluk yolunda işler daha zordu. Çeyrek finalde Spartakistanbul & Bordreaux, Football Brothers United & AC Nevizade, Büyük Avlu & Fire Dryer, Goodfellas & Keyfekeder eşleşmeleri iki maç üzerinden karşı karşıya geldi. Bu eşleşmelerde Bordreaux JB ve Fire Dryer FC penaltı atışları sonucu isimlerini yarı finale yazdırırken FBU ve Keyfekeder aldıkları galibiyetlerle yarı finali garantileyen taraf oldular. Yarı final eşleşmelerinde FBU Fire Dryer'ı, Keyfekeder de Bordreaux JB'yi 2 maçta da mağlup ederek adlarını finale yazdırdılar. 


Final gününden önce Keyfekeder ve Bordreaux JB lig kupası finalinde karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada gol sesi çıkmazken lig kupası şampiyonunu penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışlarında Bordreaux adına Serkan penaltı kaçırırken Keyfekeder bütün penaltılarını eksiksiz gole çevirince finalden önce ilk kupasını alma mutluluğunu yaşayan taraf oldu. 


Final günü ise Fire Dryer ile Bordreaux 3.'lük maçı için sahaya çıktı. Bu karşılaşmayı Fire Dryer 2-0 kazanarak EfendiLig 2021-2022 sezonunu 3. olarak tamamladı. Finalde ise FBU ile Keyfekeder karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan final maçını Keyfekeder 2-1 kazanarak EfendiLig 2021-2022 sezonunu çifte şampiyonluk ile tamamlama başarısını elde etti. 


Çifte şampiyon Keyfekeder 2015-2016 sezonunda kazandığı şampiyonluğun yanına bir yenisini daha ekleyerek EfendiLig'de 2 şampiyonluğu olan takımlar arasına ismini yazdırdı. Güncel durumda Spartakistanbul, Büyük Avlu ve Keyfekeder takımlarının ikişer şampiyonluğu bulunurken Atletico Hybrid de 1 şampiyonlukla EfendiLig şampiyonları arasında yer alan bir diğer takımımız oldu.