EfendiLig 2017-2018 Sezonu Şampiyonu Büyük Avlu!

Efendi Lig’de 5. sezonu 23 Haziran Cumartesi akşamı Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda düzenlenen final günü etkinliği ile tamamladık. 3.’lük 4.’lük maçı ile başlayan günde Efendi Lig Kupası’nın da sahibini bulması ile birlikte büyük final maçı için finalistler karşı karşıya geldi ve Efendi Lig’in 5. sezonunu geçtiğimiz sezonda da olduğu gibi Büyük Avlu şampiyon olarak tamamladı.

Sports Projects ekibinin youtube kanalımız üzerinden canlı yayınladığı final gününde şampiyonlar kupalarını ve madalyalarını alırken final maçlarının en değerli oyuncuları, altın 11, sezonun beyefendisi, emektarlarımız kendilerine sunulan ödüllerini alırken klasikleşen esprili ödüller de yine sahiplerini buldu.

Günün ilk maçında Keyfekeder ve Bordreaux Efendi Lig’in 3.’sü olabilmek için sahaya çıktılar. 2 takım da şampiyonluk hayallerine yarı finalde veda etmiş olsalar da göstermiş oldukları performansla büyük takdir topladılar. 3.’lük 4.’lük maçı pozisyon zenginliği açısından beklenildiği gibi geçmedi, iki takımın karşılıklı birer golleri ile maçın normal süresi berabere tamamlanarak penaltı atışlarına gidildi. Penaltıların olduğu yerde heyecan olmaması tabi ki düşünülemezdi. Büyük çekişmeye sahne olan penaltı atışlarında 5. ve son penaltıda gülen taraf Keyfekeder oldu ve Efendi Lig 2017-2018 sezonunu 3. sırada tamamlama hakkını elde etti.

Final gününün ikinci karşılaşmasında lig kupası finalinde Football Brothers United ile Son Baskı FK takımları karşı karşıya geldi. Tüm sezonu neredeyse süpüren Football Brothers United play-off maçlarında büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak çeyrek finallere kalamadı ve yoluna lig kupasında devam etti. Aynı şekilde Son Baskı da gruptaki son maçında Keyfekeder’e boyun eğerek çeyrek final vizesini kapamadığı için yoluna lig kupasında devam eden takımlardan biri oldu. Final maçını Serbay Kırbacı’nın tek golü ile kazanan Football Brothers United ise sezonu Efendi Lig Kupası’nı alarak tamamlamış oldu. Maçın tek golünü kaydeden Serbay Kırbacı ise EfendiLig Kupası Final Maçı’nın en değerli oyuncusu ödülünü aldı.

Herkesin merakla beklediği final maçı ise gecenin tam anlamıyla en güzel maçı oldu. Bir yanda ilk sezonunda üçüncülük, ikinci ve üçüncü sezonunda final oynayıp kaybeden, dördüncü sezonunda şampiyon olan ve bu sezon da şampiyonluk için sahaya çıkan Büyük Avlu, diğer yanda da normal sezonu 10. sırada tamamlayan ancak EfendiLig’in play-off sisteminin güzelliğinden faydalanıp güzel bir play-off sürecinin ardından çeyrek finalde AC Nevizade’yi, yarı finalde de Bordreaux JB takımlarını penaltılarda eleyen Atletico Hybrid vardı.

Tüm maçlarını aynı disiplin ile oynayan Büyük Avlu ile büyük maçların takımı Atletico Hybrid arasında oynanan final maçına etkili başlayan ve golü bulan taraf Hybrid cephesi oldu. Golden sonra da pozisyon üreten ve Büyük Avlu karşısında cesurca ataklarını gerçekleştiren Hybrid’in direnci ilk yarının son bölümlerinde Kubilay Soylu’nun ayağından gelen belki de sezonun en güzel golü ile kırılmış oldu. Taraflar devreye 1-1’lik beraberlikle girdi. İkinci yarıya daha cesur ve daha atak başlayan taraf ise Büyük Avlu oldu. Maç acaba penaltılara mı gidecek derken Murat Külür’ün ceza sahası içerisindeki tehlikeli hareketi sonucu penaltı kazanan taraf Büyük Avlu oldu ve sezonun flaş isimlerinden Özgür Kızılelma penaltıyı gole çevirerek maçın penaltılara gitmeyeceğini söyleyen isim oldu. 2-1 biten maçın sonunda Büyük Avlu son 2 sezon üst üste şampiyonluğa ulaşan taraf olurken geçtiğimiz sezonun üçüncüsü Atletico Hybrid bu sezon da final oynayarak dişli bir turnuva takımı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Maç sonunda muhteşem bir golle Büyük Avlu’nun geri dönüşünü başlatan Kubilay Soylu final maçının en değerli oyuncusu ödülünü alırken Atletico Hybrid takımı ikincilik kupasını kaldırırken çok güzel görüntüler sergiledi. Şampiyon Büyük Avlu da kupa ve madalyalarını aldıktan sonra ödül törenine geçildi.

Sezonun altın 11’inde kimlerin olduğu en merak edilen bölümdü elbette. Kalede tüm sezon Hybrid’in başarı hikayesinde aslan payına sahip olan, penaltılarda geçilen çeyrek final ve yarı final maçlarının kahramanı Kerem Giray Dursun vardı.

Savunma hattında Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin yüksek kart profiline rağmen hem görmüş olduğu 2 sarı kartla hem de rakiplerine geçit vermeyişiyle tam bir EfendiLig profiline uygun başarılı oyuncu görüntüsü sergileyen Ercan Tepe, AC Nevizade’nin play-off ve çeyrek final serüveninde az gol yiyen, iyi savunma yapan bir takım görüntüsü sergilemesindeki en büyük etken Murathan Ak ve AKUT’un özellikle savunmada, yeri geldiğinde hücumda ayakta kalan nadir isimlerinden Fatih Şimşek altın 11’de yer alan isimler oldu.

Orta sahada altın 11’e giren isimler arasında Büyük Avlu’nun Osman Demirci ile birlikte orta sahadaki maestrolarından, yarı final ilk maçında yaşadığı talihsiz sakatlık sonucu kaval kemiğinde kırık meydana geldiği için final maçını kaçıran Kadir Uysal, sezonun yeni ekiplerinden GoodFellas’ın bulduğu gollerin neredeyse tamamına yakınına gol, gol pası veya asist öncesi pas ile katkıda bulunan Erdinç Tanrıverdi, aynı şekilde Sadri Alışık Kültür Merkezi takımının her atağında topa en az bir kez dokunan ve akıllı oyunu ile takımı kolayca pozisyona sokan Zeki Bahadır ve Bordreax JB takımının orta sahadaki beyni Erdi Ünal yer aldı.

Forvet hattı ise seçim yapmak açısından hayli zorlayıcı adayların olduğu bölge oldu. Keyfekeder’in skor yükünü çeken, yarı finale kadar gelmesindeki en büyük pay sahiplerinden biri, her sezon olduğu gibi altın 11 gediklisi Sercan Duman, attığı her gol ve yaptığı her asistten sonra Göksel Gündüz tarafından kenara alınmasa acaba daha neler yapacaktı dedirten Özgür Kızılelma ve geldiği ilk sezonunda Football Brothers United takımının gol yükünü çeken, EfendiLig 2017-2018 sezonu gol kralı Göksel Aksu altın 11’de yer alan diğer isimler oldu.

EfendiLig’in 2017-2018 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan isim Football Brothers United takımı adına tamı tamına 40 gol kaydeden Göksel Aksu oldu. Asist kralı ise Büyük Avlu adına 16 gollük performansı ile birlikte 15 de asist kaydeden Özgür Kızılelma oldu.

Bu sezon sezonun beyefendisini seçmek zor olmadı bizler için. Hemen hemen her hafta haftanın beyefendisi olmaya aday bir davranışı olan ve bunu içinden gelerek yaptığını her zaman gösteren Büyük Avlu’nun joker oyuncusu Deniz Satılmış sezonun beyefendisi olmayı çoktan haketmişti bile.

Klasikleşen esprili ödüllerimizin sahipleri ise yine büyük endişe yarattı. Oyuncuların almamak için yarıştığı kova kaleci ödülünü bu sezon AKUT takımının yerinde duramayan kalecisi (sezonu sağ bek olarak tamamladı) Mehmet Başaran alırken en balta defans ödülünü ise The Wall SK takımından Hasan Hüseyin Aydoğdu aldı. Hasan Hüseyin’in bu ödülü devre arasındaki hazırlık maçında AC Nevizade kaptanı Kaan Emre’ye bacak arası attığı gol yüzünden aldığı kulislerde konuşulan dedikodu olarak bizlere yansıdı. En kalas orta saha ödülünü kart rekoru kıran SAKM kaptanı Sadri Alışık alırken, sezonun çamaşır makinesi forveti ödülünü ise AKUT takımından Yavuz Demir aldı.

Yine Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda devam edecek olan EfendiLig’in 6. sezonu 17-18 Eylül haftasında başlayacak. Sezon başlamadan önce 11 Eylül Salı günü ise şampiyon Büyük Avlu ile lig kupası galibi Football Brothers United takımları arasında Doğan Babacan Süper Kupa Finali maçı ile sezona ısınacağız. Efendi Lig’in 2017-2018 sezonunda mücadele eden, renk katan tüm takımlarına ve oyuncularına teşekkür ederiz.

Yeni sezonda tekrar görüşmek üzere.