EFENDİLİG 2019-2020 SEZONU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Neredeyse  tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin ülkemize giriş yapmasıyla birlikte EfendiLig'de maçlarımızı son olarak 9-10 Mart tarihlerinde oynayabilmiştik. Normal sezonun 23. haftasında ara vermek durumunda kaldığımız ligimize salgının halen belirli bir seviyede devam ediyor oluşu, 65 yaş üzeri, 18 yaş altı ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin halen risk grubunda yer alması, ülkede en çok vaka görülen ilin toplam vakaların yaklaşık %50'sini kapsayacak şekilde İstanbul olması,  toplu taşıma kullanımı vb. etkenler göz önünde bulundurularak ve toplum sağlığını gözeterek sezonun geri kalanını oynamama kararı aldık. 

1 Haziran tarihinde spor salonlarının ve tesislerinin açılacak olması, liglerin 12 Haziran'da başlayacak olması her ne kadar normalleşme süreci olarak görünse de yukarıda bahsettiğimiz risklerin devam ediyor olması bu kararı almamızda etkili olmuştur. 

Normal takvimimize göre 27 Haziran'da sonlanacak olan EfendiLig'i 23. hafta itibariyle oynanan maçlara göre değerlendirerek mevcut haliyle tescil ediyoruz. Bu durumda normal sezon puan tablosunda kendisine en yakın takımın 7 puan önünde bulunan Football Brothers United takımı EfendiLig 2019-2020 sezonu şampiyonu, EfendiLig cetvelinde kendisine en yakın takımın 3 ceza puanı önünde bulunan Bordreaux JB takımı EfendiLig 2019-2020 sezonu Fair-Play şampiyonu ilan edilmiştir. 

İki takım sezon başında Doğan Babacan Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelerek EfendiLig 2020-2021 sezonunun açılışını yapacaktır. Ayrıca takımlarımıza 2019-2020 sezonuna ait hak edilen kupa ve madalyaları Süper Kupa Finali sonrası törenle ayrıca teslim edilecektir. 

Pandemi sürecinin seyrine göre yaz döneminde futbola olan hasretimizi gidermek için katılım göstermek isteyen ligimiz takımları ve aday takımlarla mini bir yaz turnuvası düzenlemek de planlarımız arasında bulunmaktadır. Şartlar netleştikçe ve takvim belirginleştikçe bu detayları da sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Tamamladığımız 2019-2020 sezonu kapsamında katılım gösteren 13 takımımızda yer alan tüm oyuncu arkadaşlarımıza, hakemimiz Halil İbrahim Dinçdağ'a, gözlemci ekibimizde yer alan Alican Baykın, Sercan Yazgan, Numan Celep ve Aykut Silan'a, her maçın sizlerle buluşmasında büyük emeği olan kameramanımız Ahmet Kocabaş'a, sezon boyu EfendiLig'i bir aile ve okul olarak görüp Halil İbrahim Dinçdağ'a destek olan yardımcı hakem arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyor, FBU ve Bordreaux JB takımlarını da ayrıca tebrik ediyoruz. 

Sağlıklı günlerde tekrar bir araya gelip keyifle futbol oynamaya devam edeceğimiz güzel günlerde görüşmek üzere.

Sağlıkla kalın.

EfendiLig